E-learning gyneacologen

Gisteren een stukje uitleg ingesproken voor (en door, maar daar kom ik zo op) gynaecologen. Het ging over een gel die je in de eileiders kan spuiten om de eileider doorgankelijkheid te testen. Deze ‘gel’ is een soort schuim, met veel lucht(belletjes) en daardoor revolutionair want a. heel goed zichtbaar dus duidelijke echo’s, en b. niet pijnlijk, in tegenstelling tot de huidige technieken.

Het was een voice over opdracht waar veel stemacteren bij kwam kijken. Dus veel beleving. Mijn rol was die van een gynaecologe die aan de hand van bewegend beeld (echo’s) aan andere gynaecologen uitlegde wat zij zag en dacht. Heel ‘echt’, en heel ‘live’. Leuk om te doen. Waar ik soms over viel waren de medische termen. Ik zal een voorbeeld geven, en ja, voelt u zich vrij deze ooit eens in te zetten met wordfeud (of het oldschool scrabble):

“Hysterosalpingocontrastsonografie” ….mooi he….

 

…update november 2013: video toegevoegd.

hycosy_img1