Jamm FM

Ik hou van radio. Radio luisteren, radio maken, presenteren, produceren. Werken in een radio bedrijf. Ik hoor vaak “Als je eenmaal met het radio virus besmet bent ben je verloren”. Zo is het. Ik heb een tijdje aan (landelijke) televisie mogen proeven, als redactrice en presentatrice. Dat was geweldig, en ik heb er veel van geleerd. Toch is tv niet mijn medium. Althans, niet als presentatrice, tenzij het live televisie betreft. Want om nou voor de derde keer hetzelfde loopje te lopen met een jongen die getuige was van een vreselijke gebeurtenis, en hem dan dus ook voor de derde keer te vragen hoe dat was, omdat de belichting niet goed was de eerste keer vind ik toch wat matig.

Nee, dan radio. (-: Radio is LIVE, en radio reist door de lucht. Vooral dat laatste, daar heb ik een soort magische voorstelling van. De ether..is beter. Of het nou via FM of DAB+ is. Alhoewel. FM vind ik vooralsnog charmanter. Net zoals auto’s die je vroeger ‘aan moest draaien’ heeft het wat romantisch om de ether af te scannen van 87 tot 108. MHz, en dan van alles aan audio tegen te komen. Om van AM maar niet te spreken.

De ether af scannen dus, dat was precies wat ik aan het doen was in Amsterdam toen ik stuitte op geweldige muziek. Frequentie: 104.9 FM. Een station wat zichzelf “JAMM FM” noemt, en alleen maar smooth en funky muziek draait. Inmiddels is het twee jaar na deze ontdekking, en mag ik mezelf bestuurslid noemen van JAMMFM. Daar ben ik best trots op.

JAMM FM
voorbeeld banner jamm 1