Dating radio voice over. Koppeltante.

Koppelen is heerlijk. Een van mijn eerste programmaas op de radio was ‘Dating Radio’. Met mijn vriend Joost als medepresentator koppelden we luisteraars op het experiment-kanaal van de stadsomroep Salto in Amsterdam. Dit kanaal werd alleen uitgezonden op de kabel, en de gemiddelde luisterdichtheid in alle categorieën en tijden kwam, naar mijn schatting, in de buurt van 5.  Luisteraars, ja.

Kleine kans dat van die 5 luisteraars er ook nog wat single en dateable waren, dus geen reacties. Na het eerste programma zonder kandidaten hebben we onmiddellijk mensen gecharterd om kandidaat te zijn. Mijn moeder deed het als ‘Bianca van 23’ best goed! Vervolgens ook degenen die reageerden in scene gezet. En zo nep-dates geregeld via de radio.

Jaren later (en veel ervaring rijker) ongeveer hetzelfde concept gedaan op 3FM in de avond show. Liep vele malen beter, en er zijn inderdaad succesvolle dates uit voort gekomen. Heerlijk.

Een jaartje terug zat ik even de contact advertenties van het Parool te scannen, en mijn oog viel op een ‘vrouw zoekt man’ advertentie waar ik wel wat in zag. Een goede vriend van me had me net een filmpje gestuurd waarin hij een lezing gaf over zijn werk. Kan geen kwaad om even door te sturen natuurlijk.

“Beste Saskia, Wat leuk dat je in deze tijd van internet daten kiest voor een medium als de krant! Bij deze stuur ik je een filmpje van een van mijn beste vrienden. Hij is single en superleuk. Als je er wat in ziet hoor ik graag van je, anders nog veel succes op je dating pad!”

Inmiddels wonen deze twee samen. Heerlijk.

Lexa.nl is een van de grootste dating sites van Nederland. Wat een eer, en wat vind ik het leuk, om hun commercials in te mogen spreken.

En nee, het was geen typecasting.