Kopje koffie, bouwmeneer?

Als voice over met een thuisstudio is het heerlijk werken. Natuurlijk, ik spreek graag op lokatie in, en soms moet dat ook. Bijvoorbeeld als er veel mensen bij willen zijn. De klant, het reclamebureau, de engineer, nog een ISDN lijntje naar een ander land omdat het een internationaal merk is, kortom een heel publiek. Ik vind dit leuk, maar het is ook heerlijk om in mijn eentje in mijn thuisstudio lekker films, spotjes, en telefoonsystemen in te spreken.

BEHALVE.

In hoofdletters, ja, want soms zijn de omstandigheden van een thuisstudio niet ideaal. Als er gebouwd, geschuurd en geboord wordt bij de buren bijvoorbeeld. Mijn thuisstudio is tegen veel bestand, maar dit soort doordringende geluiden vang ik toch op in mijn opnames.

Vandaag was zo’n dag. Pal voor mijn deur wordt er een container gegraven. Oh nee, en ik had een deadline  / spoedopdracht die tussen 9 en 11 uur ingesproken moest worden! Ik denk graag in oplossingen, en dus besloot ik de mannen een kopje koffie aan te bieden. In ruil voor wat stilte, eigenlijk. Heb ze uitgelegd wat ik doe (raaazend interessant!) en we hebben -soort van- samen gewerkt. Met een goed resultaat. De container staat, en mijn opdracht is naar tevredenheid afgerond. Weer een blije klant.

mic_overlay