Efteling radio DJ

radio DJ do’s and dont’s

Ik ben radio DJ op Efteling radio. Als DJ eLine presenteer ik Elke dag de Wonderlijke Middag Show. Het is heerlijk. Heerlijk, onder andere omdat ik de radio regels los kan laten, alles kan doen wat ik op de ‘grote’ radio zo slecht vind. Ik maak er een rijtje van, wat ik later ongetwijfeld nog verder aan kan vullen.

* Ongegeneerd backsellen. Minuten lang over het net gedraaide nummer bazelen op basis van de tekst. Zo is er een liedje genaamd “Muziek is alleen voor rijke mensen”, van Floddertje. Dat vraagt om een betoog. Kan gewoon, na de plaat.

* Teasen met alleen titels. Kan ook.

* Je stem alle kanten op laten gaan.  Van hoog naar laag links naar rechts. Dit is vooral voor vrouwenstemmen op de ‘grote’ radio erg irritant. Ik durf te zeggen dat ik als een van de weinige vrouwelijke DJ’s kunst van de stem in toom houden beheers.  Maar wat heerlijk om het los te laten.

* Meezingen. Echt super not done. Wel op Efteling radio (OK, af en toe), en nog vals ook, wat de pret nog groter maakt.

* De hele dag kinderliedjes in je hoofd en dat nog leuk vinden ook.

* Erachter komen dat een zeker infantiliteit je best goed staat.

* Jezelf dus “DJ” noemen (“Hallo, ik ben DJ eLine”)

* Woorden gebruiken als “Hallootjes” en “Bye Bye, Zwaai Zwaai!”

En nog zoveel meer. Luister eens, vooral als je kleintjes hebt! Landelijk op de kabel (dus ook bij jou!!),  op DAB+ en via de efteling app of website eftelingradio.com.

Schermafbeelding 2014-03-27 om 16.21.10