Radio maken

Radio maken is te gek. Het is een van mijn passies. Daarom ben ik deel van het bestuur van een lokale radiozender genaamd JAMM FM. Als hobby, dus ik verdien er geen geld mee. Maar er komt wel een hoop ander leuks uit voort. Het warme gevoel dat mensen n aar de zender luisteren, en daar blij van worden, bijvoorbeeld. Een mail ontvangen van een luisteraar:”Elke dag als ik naar mijn werk rijd luister ik naar JAMM. Bedankt voor de goede muziek”. Daar doe je het voor. En voor mezelf, als ik op de fiets zit met mijn hoofdtelefoon op en de radio ingetuned op 104.9FM in de stadsregio Ouder-Amstel en Amsterdam. My favorite.
Ik heb voor het weekblad Ouder Amstel een verhaaltje geschreven over JAMM. Komt ie:

JAMM FM, zo heten we. Ik hoop dat u al eens van ons gehoord heeft. Wij zijn namelijk uw lokale radiozender. U kunt ons ontvangen op de kabel via 103.3 FM en in de ether (de ‘lucht’) op 104.9FM.
Of heeft u ons misschien gezien, bij Duivendrecht op stelten, de aankomst van Sinterklaas in Ouderkerk of op het Amstel zomer festival? Ik hoop het. Dat is voor ons namelijk heel belangrijk. Het is waar we ons voor inzetten, de inwoners van Ouder Amstel te informeren en bedienen. Met muziek, nieuws, entertainment en andere informatie.

Onze radio zender telt zo’n 30 vrijwilligers. We zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week ‘on air’. In de avonduren en weekenden zijn er door DJ’s gepresenteerde programma’s, daarnaast hoort u onze nieuwsdienst met het lokale nieuws of andere gesproken items. Reports over evenementen in onze regio bijvoorbeeld, opinie interviews met onze inwoners, meningen en reacties van onze buurtgenoten. Onze redactie is hier dagelijks mee bezig.
Heeft u iets te melden dat van belang is binnen onze gemeente? Als burger/inwoner, of als maatschappelijke organisatie, sportvereniging, buurtcentrum of onderneming? Neem dan contact op via studio@jammfm.nl, zodat we daarmee aan de slag kunnen. Dichtbij en klein nieuws is, vanwege de herkenbaarheid, leuk om te horen.

Onze muziek is belangrijk. “Smooth and Funky”, is onze slogan. We draaien bijzonder goed in het gehoor liggende nummers, maar klinken niet als de zoveelste pop zender met 13-in-een-dozijn hitjes. U hoort veel classics, jaren 80-90 muziek, maar ook kunt u nieuwe muziek leren kennen op onze zender. Geen rock, rap, of house, maar soul, funk, boogie, ballads, disco, nudisco, en alles wat ‘smooth and funky’ klinkt.

Inmiddels bestaat Jamm FM al meer dan 4 jaar en we zijn van plan nog vele jaren uw stem te mogen zijn op de radio. Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u misschien zelf radio gaan maken, schroomt u da n niet contact op te nemen via studio@jammfm.nl. Dan spreek ik u snel!
Vriendelijke groeten van eLine la Croix, bestuurslid JAMM FM