frisse jonge enthousiaste stem, liefst zeer autoritair.

Het is leuk om de briefings die ik krijg van verschillende klanten af en toe onder de loep te nemen. Ik word vaak gecast als een ‘natuurlijke, jonge, frisse vrouwenstem, enthousiast, en niet belerend’. Dit  is een beschrijving die ik goed begrijp, en een tone-of-voice die ik zeker kan bieden. Soms is de briefing heel anders. ‘Volwassen, met autoriteit, rustig, serieus en overtuigend’. Snap ik ook, en hoewel dit minder dicht bij mijn natuurlijke spreekstem ligt, kan ik deze tone-of-voice ook aannemen.

Nu deze: ‘Zeer wervend, enthousiast en heel zwoel’. Eeuh…pardon? Wervend en zwoel. Dat is een bijzondere combinatie. Er is wel een beroepsgroep die deze twee eigenschappen combineert, voornamelijk achter een rood verlicht raam. Toch kan het ook in mijn vakgebied.

Een stapje verder: Autoritair, jong, enthousiast, maar toch serieus op een volwassen manier. :-/

Of: Lichtvoetig en stellig, familiar met een zakelijke toon. Zo zijn er nog wel 100 briefings te bedenken die ‘eigenlijk niet kunnen’. en soms kom ik daar voorbeelden van tegen in mijn opdrachten. Dat is grappig, en serieus.

voice over eline