Radio en voice over werk

Terug op de radio

Leuk, back on the radio! Jaren geleden heb ik radio programma’s gepresenteerd op onder andere 3FM, Decibel, FunX en 100%NL. Bij de laatste zender ben ik deze zomerweken weer te vinden! eLine voice over mag 3 weken het programma van Marjon Keller over nemen op 100%NL. Genieten, want het radio hart klopt nog volop!

voice over op de radio

Presenteren op de radio is anders dan voice-over werk. In een corporate productie (bijvoorbeeld bedrijfsfilm) is het toch vreemd als je ‘eeuh’ zegt. Op de radio is dit heel plausibel, immers je bent een mens, draait muziek en informeert / entertaint andere mensen. En dat doe je vanuit je eigen enthousiasme, verwondering, nieuwsgierigheid en kennis.
Voice overs inspreken doe je gek genoeg niet echt ‘vanuit jezelf’. Je vertegenwoordigt dan een bedrijf, of product, en doet dit dus in de vorm en toon die dit bedrijf graag wil horen als goede representatie van hun imago.

natuurlijk klinken

Echt jezelf zijn, dat kan dus op de radio. Met wat kantjes hier en daar. Als ik echt een rotdag heb, zal ik op de radio toch een lach opzetten. Niemand zit te wachten op gezeik. En het mooie ervan is: mijn dag wordt dan ook meteen beter! De beste eLine die ik kan zijn, dat ben ik op de radio. Althans, dat probeer ik.
In een voice over productie ben ik ook de beste die ik kan zijn, maar dan de beste voice over voor m’n klant.

Tot en met 7 augustus elke dag tussen 10 en 13 uur eLine op 100%NL! Gezellig, ben je er een keer bij?

frequenties-full