Het voice over vak is hard en onrechtvaardig

Stemmenwerk is leuk!

De titel van deze blog is natuurlijk niet waar. Het voice over vak of stemmenvak zo je wilt is hartstikke te gek leuk. En soms vind ik het bijne oneerlijk hoeveel leuke voordelen er aan zitten tegenover mensen die 9 tot 5 bij een bedrijf achter de computer zitten. Ik ben echt meer dan dankbaar voor dit mooie beroep.

Grote merken – NPO, van Haren e.v.a.

Ik spreek commercials in voor vele grote merken. Zo was ik de stem van 3FM, Mandemakers en Lexa. Ben ik nu de stem voor van NPO radio 2, vanHaren, en heb ik bedrijfsfilms ingesproken voor de grootste merken en multinationals.

Saturn – Zo moet techniek!

Ik was een tijd geleden ook de stem voor alle uitingen van Saturn (Zo! Moet techniek.) Ik sprak hun commercials voor radio en televisie, instores, en bedrijfsfilms in. Misschien herken je het wel als ik de pay-off ” ZO! Moet techniek!” laat horen. Jep, dat was ik.

Korting – yessir!

In die tijd kwam het heel vaak voor dat mensen dachten dat ik, omdat ik ‘voor Saturn werkte’ korting kreeg bij de winkels en filialen. Dat was verkeerd gedacht helaas. Tevens omdat ik niet eens direct voor Saturn werkte, maar voor hun reclamebureau.

Kaartjes?

Laatst sprak ik dit filmpje in voor Disney On Ice. Ik zag de gave beelden en de spectaculaire show. Toen dacht ik:”Oeh, Dat zou wel tof zijn, ook nog een paar kaartjes voor deze show erbij”. Ik vroeg er niet om, maar mijn hart ging sneller kloppen toen de opdrachtgeefster me zei haar mijn kaartje te geven, wellicht kon ze me uitnodigen.
Niets meer gehoord van deze dame, jammer genoeg.

Het voice over vak

Als ik korting kon krijgen van alle merken waar ik mijn stem eens aan heb geleend, scheelde dat mij zeker de helft van mijn uitgaven. Immers, ook voor Abert Heijn heb ik wel eens een bedrijfsfilm ingesproken. (-:
Het is aldus duidelijk dat dat edit gaat gebeuren, maar gelukkig heb ik genoeg werk, en kan ik mijn boodschappen prima zelf betalen.