een portie voice-overen, meertalig, digitaal

De nieuwe werkweek. Nog vol plannen, to do lijsten die afgewerkt moeten worden en energie. Tenminste, als het weekend rustig was. En dat was het. eLine voice over, ik dus, was jarig. En het was prachtig weer. Dus lekker in de tuin gezeten, het kleinste feestje wat ik ooit gaf voor mijn verjaardag was gisteren. En het was goed.

Meertalig

Nu aan de slag, beginnen met wat offertes voor telefoon opdrachten, een meertalig menu inspreken (nederlands engels duits). Het doet me denken aan de tijd dat ik gids was op een rondvaart boot. Dat was mijn vakantie baantje tijdens de studie. Het gidsen van toeristen door de Amsterdamse grachten. In 4 talen. Nederlands Engels Frans en Duits. Met hier en daar een grammaticaal foutje natuurlijk, lachend verbeterd door degene die de taal goed beheerst (war es ‘die’ oder ‘der’ treppengioebel?). Soms een expres foutje, omdat mensen nou eenmaal graag anderen verbeteren, en dit goed stemt, wat weer terug te zien was in de fooien pot.

Films inspreken voor EHBO cursus en verzekeringsmaatschappij.

Een film over EHBO en reanimatie. Nu kan ik dus naast uw films, commercials, voicemails of IVR systemen inspreken ook even reanimeren mocht er een hart stil blijven staan. Wat een service.

ehbo

Alles digitaal, behalve de stem

Vanmorgen al ‘op band gezet’. Oude uitdrukking, want eline voice over werkt natuurlijk helemaal niet met banden van enig soort, maar totaal digitaal, alles ‘in the box’. Microfoon, mooie focusrite interface en hup zo de computer in, Protools is mijn DAW (digital audio workstation), waar ik zeer los op ben. Heerlijk editten.

Type casting, kleding aanpassen

Even dit blogje schrijven, gewoon omdat ik er even zin in had, en dan verder met de stem inspreken, voice over van een andere film. Verzekeringsmaatschappij dit keer. Ik zal even mijn gepaste kleding (iets conventioneel in dit geval) aantrekken en mijn vertrouwenswekkende stem de ruimte geven.
Wist u dat eline voice over, ik dus, zich wel eens verkleed voor een sessie? Het is waar, een hippe voice over gaat beter in coole kleding. En zeker als de klant er bij is, is het toch leuk als je je een beetje aanpast aan het product. Zo was ik eens de reclamestem van een mondwater. Goed gepoetst van te voren.