Onderbrekingen in de thuisstudio

foutloze voice over stem

Perfectie bestaat bij de gratie van imperfectie. Without wrong there is no right. Without left there is no right either. En zo zijn er nog een paar. Ik hou het maar op:” Een foutje op zijn tijd moet, al was het maar om er zelf om te lachen”. Je moet je fout wel in de gaten hebben natuurlijk.

techniek redt de wereld, maar vooral de voice over

Ha wat een heerlijkheid, techniek. Editten, bewerken, en dan dus foutloos leveren aan de klant. Dat wil niet zeggen dat er geen fouten gemaakt worden. Er worden heel veel fouten gemaakt.

Als ik een tekst krijg, lees ik hem altijd eerst een keer hardop. Zonder opname. Gewoon, om goed te begrijpen waar de tekst over gaat. Als er nog onduidelijkheden zijn, dan bel ik de klant. Soms met de stomste vragen. Better safe than sorry. Als ik goed begrijp wat de doelgroep is van het filmpje, en de boodschap, lees ik de tekst een keer in. Neem ik het op, dus. Om daarna een keer terug te luisteren. Het is zelden dat dit meteen de definitieve take wordt, hoewel, dat is wel eens voorgekomen! Daarna ga ik de voice over tekst eigenlijk pas ‘voor het echie’ opnemen.

Als ik de tekst dan opneem, moet ik daar ook redelijk vaak in editten. Niet altijd omdat ik foutjes maak in de tekst of intonatie. Er beheren om de studio heen rare dingen. Kinderen die op hun hoofd vallen bijvoorbeeld. Ik spreek bij voorbaat niet in als er kinderen in het pand zijn. Maar soms kan het even niet anders, heeft een klant een spoedopdracht en maak je even tijd. “Bilijven jullie even zoet spelen?”

in de thuisstudio

Wordt je toch gestoord in de studio..

Soms is het mijn fout. Heerlijk, want dan kan ik even om mezelf lachen. Daar wordt de voice over op het eind ook beter van! Een beetje reflectie. Ik haal twee werkwoorden door elkaar (fietsen en wandelen)

Twee merken door elkaar halen, dat kan ook, vooral als je toch al niet al te gek veel hebt met automerken.

Zo blijft het werk leuk, met ruimte voor wat missers. Fijne voice over blunders. Om te lachen.