Meertalig telefoonmenu

 

Nederlandse ondernemers

Telefooncentrales, ik heb er al veel over geschreven op dit blog. Vooral over de manier waarop u deze inricht, en nog meer over hoe deze dan ingesproken dient, of kan worden.
Wij Nederlanders houden van reizen, en ondernemen. In elk land op de wereld zijn er wel Nederlandse ondernemers. Zelf in de mini republiek Tokelau, waar ik ooit eens was, is er een Nederlandse onderneming.

Eigen taal

Op Tokelau spreken ze een eigen Austronesische taal. Deze taal komt vaker voor op de eilanden in de Stille Oceaan. Ze hebben een eigen vorm van deze taal ontwikkeld: Het Tokelaus. In de wereld zijn er een paar duizend mensen die het Tokelaus beheersen.

Unique selling point

Wat een unique selling point zou het zijn als een voice over Tokelaus zou kunnen aanbieden. Of eigenlijk alleen een unique point. Want echt verkopen zal het niet.
Ik heb dan ook besloten me het Tokelaus niet eigen te maken. Een telefooncentrale in deze taal zou wel uniek zijn, maar niet veel gebruikt worden. Is het de investering dan waard vraag je je af (-;

Gids bij rondvaartboot

Toen ik studeerde had ik een bijbaantje. Ik was gids op rondvaartboten in Amsterdam. Zo komt het, dat ik nu veel over de stad weet te vertellen. Om precies te zijn, veel over de Herengracht, want dat was de hoofdroute. Dit moest natuurlijk allemaal wel in verschillende talen, al naar gelang wie er op de boot zat. Soms had je alleen Nederlanders en Duitsers, maar vaak meerdere nationaliteiten, waardoor je niet onder 4-talig gidsen uit kwam.

Meertalig telefoonmenu

Als je je internationaal wil positioneren moet je meertalig zijn. Mensen aan spreken in hun taal, of in een internationale taal. Heel jammer dat ik geen Chinees spreek. Maar ik spreek wel wat andere talen. Nederlands, Engels, Duits, Frans. Nederlands geboren, verder een Franse naam, een Duitse oma, en een heleboel Engelse series en films gekeken.
Een internationaal georiënteerd bedrijf moet in de telefooncentrale de mogelijkheid bieden een eventueel menu af te luisteren in een andere taal. Een meertalig telefoonmenu hebben. Op z’n minst engels, maar het mooist is het natuurlijk als je meerdere talen aan kan bieden, met dezelfde prettig klinkende stem. En dat kan.

Voicemail tekst

In dit geluidsfragment kunt u horen hoe een voicemail kan klinken in verschillende talen. Nederlands, Engels, Duits, Frans. Niet native, dus niet muggenziften (-; Wel goed verstaanbaar.
Wilt u een meertalig telefoonmenu laten inspreken? Neem dan even contact op!

telefoonmenu