Radio voice over

Radio voice over / station voice

Het voice over vak is leuk en veel zijdig. Ik spreek apps in voor op mobiele telefoons, ik doe nasynchronisatie van tekenfilm series, je hoort mijn stem als je met pech onderweg staat en je verzekeringsmaatschappij belt. Ik ben de medewerker van het bedrijf wat zich presenteert met een mooie bedrijfsfilm, ik ben de girl-next-door die je vertelt dat ze zo’n goede ervaring heeft met een bepaald schoonmaakmiddel of webshop. Kortom, ik ben degene die zich als stem vereenzelvigd met het product of bedrijf waarvoor ik op dat moment inspreek.
Ik ben ook radio voice over, een van de twee stemmen die je vertellen dan je naar NPO radio 2 luistert. Samen met Stefan Stasse. En dat is, vooral in deze tijd, ontzettend leuk om te doen.
NPO radio 2 is een van de grootste muziekzenders van Nederland. Ze hebben een enorm marktaandeel, staan hiermee altijd wel in de top 5. Momenteel staan ze op 1, het grootste marktaandeel van de nederlandse radio zenders.

De top 2000

Hoe komt dit? Radio 2 zendt tijdens de laatste dagen (en nachten) van het jaar een heel bijzondere muzieklijst uit. Samengesteld door de luisteraar. “De Top 2000”. Er hoort een televisie programma bij, er is een Top 2000 cafe, er gebeurt een hoop online, kortom er is een hoop reuring rondom deze happening. Elk jaar weer is het spannend welke plaat er op nummer 1 zal staan. Een plaat die overigens meestal bezet wordt door Bohemian Rhapsody van Queen. Inmiddeels een self-fulfilling prophecy, want mensen verbinden deze plaat gevoelsmatig aan de top 2000, en zullen het jaar erop al snel  deze plaat weer op nummer 1 zetten in hun stem lijst.

Stem voor de radio

Een radiohoofd, vast wel eens van gehoord. Deze term wordt gekscherend gebruikt, bijvoorbeeld als mensen vertellen dat ze bij de radio werken, en geen televisie aspiraties hebben. Deze twee media worden begrijpelijkerwijs door vele automatisch met elkaar in verband gebracht. Maar heb je wel eens gehoord van een radio stem? En is dat dan een goede DJ stem? Dat zal ongetwijfeld de eerste associatie zijn. Het grappige is, de stem die je het vaakst hoort op een radio zender is de stationsstem, de zenderstem. Wellicht niet het meest, als in aantal woorden, maar wel het vaakst. De zenderstem ‘station voice’ hoor je gedurende de hele dag en nacht, zolang het station on air is.

Passie voor radio

Zelf heb ik jaren lang als DJ mogen werken op verschillende radio station (o.a. 100%NL, 3FM, Decibel, FunX) en ben ik nog af en toe als invaller te horen op 100%NL. Mijn passie voor radio (en radio vormgeving) is zeer groot en je begrijpt dat ik heel trots en blij ben stationsstem te mogen zijn van een landelijk radio station. En dat is leuk om te delen. (-:

Internet radio / lokale radio

Ik spreek ook vormgeving in voor kleinere radio stations, of bijvoorbeeld internet radio stations. Vraag een offerte aan! Je kan mijn stem kaal ‘bestellen’ maar ook helemaal afgemixed met mooie sound FX (effecten). Gewoon even mailen, info@elinevoiceover.nl