voorbeeld telefoontekst buiten openingstijden

Antwoordapparaat

Als een klant belt buiten openingstijden, dus als u gesloten bent, is het fijn als die informatie wordt gemeld door middel van een prettige klinkende, professionele voicemail. Ook is het belangrijk dat u een tekst gebruikt die vriendelijk, uitnodigend, professioneel en modern klinkt. Ik krijg nog wel eens teksten die reppen over ‘het antwoorapparaat van’, maar anno nu zijn er geen bedrijven meer die daadwerkelijk een antwoordapparaat hebben.

Melding dat u gesloten bent of voicemail

De definitie van voicemail is volgens wikipedia:” Voicemail is een vorm van dienstverlening ter vervanging van een persoonlijk antwoordapparaat
Dit zou betekenen dat uw bedrijf ook geen voicemail laat horen buiten openingstijden, immers het bericht is niet persoonlijk. Hoe noemen we het dan?
Ik ga voor ‘Bericht buiten openingstijden’. Een voorbeeld van een voicemailtekst, bericht buiten openingstijden of gesloten-bericht is als volgt:
Welkom bij xxx. Op dit moment zijn wij gesloten. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 7:30 tot 12:00 en van 12:30 tot 16:30. U kunt een bericht inspreken na de toon, of u kunt uw vraag of opmerking naar ons mailen via info@xxx.nl. Dank u wel.
U ziet, u kunt ervoor kiezen uw openingstijden te noemen, een optie tot bericht inspreken of mailen. Ook zou u de site kunnen noemen voor meer informatie. Het best is als u het kort houdt, met uitsluitend relevante informatie.