voice over en corona teksten

De voice over sector en corona.

Het gaat hard. Te hard. Het corona virus slaat om zich heen. Het geeft een wat angstig, bevreemdend gevoel. Naast deze persoonlijke emoties heeft het een waanzinnig weerslag op het bedrijfsleven. ZZP’ers die hun inkomsten zie dalen, of zelfs stoppen. Bedrijven die geen in/export meer kunnen  faciliteren, werknemers die niet thuis kunnen  werken omdat het beroep dit niet toelaat, buitendienst die stopt, en ga zo maar door. Mooi om te zien hoe creatief bedrijven hiermee om gaan om hun inkomsten te waarborgen, of steun te zijn voor de maatschappij, de mensen. Over het economisch klimaat van de voice over sector in corona tijd mogen we overigens niet klagen geloof ik.

Gewijzigde openingstijden

Als stem heb je een informerende functie, en mensen zitten nu verlegen om informatie. De meeste opdrachten kreeg ik afgelopen dagen voor telefoonteksten. Gewijzigde openingstijden. Bedrijven die nu niet meer van 9 tot 5, maar slechts beperkt open zijn, of beperkt bereikbaar. Of naar een ander nummer verwijzen wat je kan bellen, zodat de werknemers mobiel of vanaf thuis de telefoontjes kunnen beantwoorden. Voor een gemeente sprak ik in:”Voor vragen over paspoorten, ID-kaarten, rijbewijzen, uittreksels, verhuizing of geboorte > kies 3 Voor vragen over belastingen en W.O.Z. {uitspreken als wee ooo zet}  > kies 4 Voor vragen over Corona > kies 5 Voor alle overige vragen > kies 6 Voor een herhaling van het menu > kies 7″. En ditzelfde telefoonmenu ook nog een keer met de Corona informatie onder voorkeuze toets nummer 1 .

Voicemail inspreken voor 50 euro

Voor het MKB een goede tip als je gewijzigde openingstijden hebt en niet zelf je welkomstboodschap wilt inspreken: voicemailinspreken.nl. Gewijzigde openingstijden ivm Corona en snel een voicemail bericht nodig? http://www.voicemailinspreken.nl/ Voor 50 euro al een voicemail bericht. Scroll naar beneden op de site, klik op ‘eigen tekst’, en vul je tekst in. Binnen 1 werkdag in huis!

Informerende teksten / instore mededelingen

Filmpjes over hoe om te gaan met het virus, en ook voor de verschillende bedrijfstakken wat ze kunnen doen in deze tijd. Bijvoorbeeld:”Omdat uw gezondheid en die van uw medewerkers onze hoogste prioriteit heeft, werken alle vertegenwoordigers van xxx momenteel thuis. Dit als voorzorgsmaatregel tegen het verder verspreiden van het COVID-19 (Corona) virus. Daarom willen wij u middels deze video informeren over welke informatieve materialen u binnenkort van ons zult ontvangen.” 

Informerende teksten / instore mededelingen als “Help je mee? Samen tegen Corona: Niet binnen eten, alleen afhalen, houd afstand! Bij drukte wacht buiten“, voor een snackbar keten. Een uitleg animatie over hoe het virus zich verspreid in bepaalde doelgroepen. Ik verwacht de komende tijd nog best wat tekst wat te maken heeft met corona. Voordat ik de documenten open haal ik ze natuurlijk wel even door mijn net ge-update corona virus scanner. (-: