Tellen. Nummer….

Top 2000 nummers

Heerlijk tellen. Verstand op nul (0), en tellen maar. Hardop, In de microfoon. Alhoewel, verstand op nul…niet helemaal. Want tellen is iets waar je normaliter wel wat verstand bij gebruikt. Ik was een aantal jaar de station voice (zenderstem) van NPO radio 2. Jep, die van de TOP 2000. 2000! Tellen dus. Want Queen staat bijna ieder jaar wel weer op nummer 1, maar er zijn nog 1999 andere nummers in te spreken. Tellen dus. En dan nog achteruit ook!! …Denk daar eens over na… Nee Natuurlijk begin je dan gewoon bij 1. Moet het jezelf vooral nooit te moeilijk maken. Correctie, je begint bij 11. Want de top 10, die behoeft wat extra aandacht, Net wat meer energie in de stem. De hoogste tien noteringen van de top 2000, die moet je niet ‘opsommen’, die moet je aankondigen!!

Classic top 250 zenderstem

Ik tel nog steeds. Zo ben ik momenteel zenderstem van de klassieke zender ClassicNL. Heerlijk om naar te luisteren als je even wat rust en ontspanning zoekt, vind ik zelf. Classicnl zend jaarlijks de classicnl top 250 uit. Op nummer 1: Her requiem van Wolfgang Amadeus Mozart. Maar wederom, er zijn nog 249 andere nummers. Dus Eline voice over was weer aan het tellen geslagen. Op een veel relaxedere toon, dit keer.

Nummers in telefoonteksten

Ik tel door. En vaak. Want ik spreek veel andersoortige teksten in. Telefoonteksten bijvoorbeeld. “Er zijn nog… wachtenden voor je”, je bent nummer … in de wachtrij. Daar is de nummering vaak tot 10. Maar teksten worden ook gebruikt in communicatie systemen, om indicaties te geven, alarmeringen door te geven. Je staat verbaasd over waar stemmen, teksten, en vaak ook gesproken nummers voor worden gebruikt.

Inspreken voor alarmsysteem

Vandaag bijvoorbeeld voor een zorgcentrum, die een geavanceerd alarmsysteem heeft. Er zijn op de deuren van de inrichting sensoren, zodat kan worden bijgehouden welke deur waneer open of dicht gaat. Als dit gebeurt wanneer dit niet de bedoeling is, bijvoorbeeld in de nacht, wordt er ‘gebeld’ naar de bewaking. Deze krijgt dan te horen waar de sensor heeft gedetecteerd dat er een onderbreking is. Ik spreek dan in “Eerste Etage Kamer 47”, of “Eerste Etage Miva Toilet nabij kamer 136”, en dit krijgt de bewaker dan te horen via de telefoon. Dit zorgcentrum heeft vele kamers…dus weer een hoop nummers in te spreken.

Zo tel ik nog steeds…mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *