Filmpjes inspreken voor zorginstelling

Trots op inspreken

Ik ben altijd trots als een bedrijf of instelling / organisatie mijn kiest om hun filmpjes in te spreken. Zo ook voor de zorginstelling Marente. Het ging bij deze opdracht om meerdere filmpjes die ik mocht inspreken voor verschillende locaties.

Wonen filmpjes

De ‘wonen filmpjes’ zijn bedoeld voor de toekomstige bewoners en hun mantelzorgers of familie en vrienden. Een filmpje waarin verteld word hoe er op de lokatie geleefd wordt. Wat voor een soort mensen er op de lokatie / zorginstelling wonen, en wat de dagbesteding inhoudt. Verder wordt er geïnformeerd over de faciliteiten. Kortom, een soort ‘voorstel’, kennismaking en  introductiefilmpje.

Werken

De ‘werken’ filmpjes zijn een soort vacature filmpjes. Het is bedoeld om eventuele werknemers te informeren en vooral ook te enthousiasmeren om te gaan werken op betreffende lokatie. Je vertelt hier als voice over over hoe het gebouw functioneert, welke afdelingen er allemaal zijn. Hoe de bewoners verdeeld zijn en wat voor een soort bewoners er zijn. Ook kom je zo meer te weten over de specialistische zorg en werkwijze van de teams. Hoe zelfstandig opereren de teams? Met hoeveel personeel sta je op een groep? Met een bedrijfsfilm informeer je hierover op een leuke en doeltreffende manier.

Aanpassen aan de doelgroep

Bij dit soort filmpjes is het als voice over heel belangrijk je aan te passen aan de doelgroep. Dat betekent niet dat ik met een oudere stem inspreek. Soms juist niet! Het beteken t wel dat je heel duidelijk verstaanbaar moet zijn, goe d en duidelijk moet informeren, en vertrouwenwekkend mag klinken. Je bent als stem een stukje van de identiteit van het bedrijf, en je wil je goed presenteren aan de toekomstige bewoners.

https://youtu.be/srz7o7dWYA4https://youtu.be/AiuSGpUVbOEhttps://youtu.be/twwOR6a4k50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *